skip to Main Content
+36 30 222 64 72 emberseg.dse@gmail.com

Négy győri sportszervezetet támogat az Audi Hungaria – Győr Plusz | Győr Plusz


Szívügyünk a mozgás vizes verseny 2022.04.30. – beszámoló

Beszámoló: Beszamolo_0430.pdf

Beszámoló: II-ESEMENY_Beszamolo_220514.pdf


Szívügyünk a mozgás vizes verseny sajtótájékoztató 2022.04.25.


Határokon átívelő kirándulás

https://www.kisalfold.hu/rovidhirek/2022/01/iden-kiderul-hogy-melyik-gyor-legsportosabb-kozossege


Határokon átívelő kirándulás

A 2o19/2o tanévet egy formabontó programmal sikerült elindítanunk az idei esztendőben.
Sok-sok előkészítést követően, rengeteg összefogás eredményeként a Győr-Moson-Sopron megyei sportolóink és felkészítő tanárai eljutottak egy közös kirándulásra az ausztriai Family Parkba.
Október 9.-én a 4o gyermek és 8 fős tanári stáb felejthetetlen élményekkel gazdagodott a fertő tavi családi parkban. Igazai közösségépítő program volt 🙂 Köszönet MINDENKINEK aki bármilyen támogatásával segítette a kirándulás megszervezését.


Győr-Moson-Sopron Megyei Atlétika Diákolimpia Őszi Forduló

A kirándulást követően immáron a versenyeké volt a főszerep. A október 11.-én pénteken élményekkel telve és gyönyörű időben készülődtek a III-IV kcs. sportolói a tanév első sportversenyére. A sportok királynője az atlétika várta az érkezőket a győri Olimpiai Sportparkban ami 2 éve az EYOF helyszíne is volt, a Bercsényis atléták Farkas Roland tanár úr vezetésével idén is biztosították a szakmai hátteret a versenyek lebonyolításához, külön öröm volt számunkra, hogy kilátogatott a versenyre Sztojka Anna volt tanulónk, aki nem mellesleg Diákolimpia Országos Bajnoka volt kislabdahajításban, meg tisztelt bennünket Rück Samu mesteredző is. Az igazi meglepetés vendégünk Vereczkei Zsolt paralimpikon úszó volt, aki 7 Paralimpián képviselte hazánkat az olimpiai küzdelmek során, s mind a 7 olimpiáről éremmel a nyakában tért haza 🙂
Ehhez inneni s GRATULÁLUNK, személyedben nem csak egy kiváló sportolót ismerhettünk meg, hanem egy értékes EMBERT is. Köszönjük.

A versenyek színvonalára sem lehetett panaszunk, a futó és technikai számok kiélezett versenyeket és nem utolsósorban jó eredményeket hoztak. Gratulálunk a sportolóknak és a felkészítő tanároknak egyaránt. Tavasszal vissza lehet vágni 🙂


5Próbából Jeles Győrből Tokyoba 2o2o / 1 próba

Az atlétika versenyt követően a városi könyvtár felé vettük az irányt. Itt került megrendezésre soron következő szabadidősport eseményünk az 5Próbából Jeles rendezvénysorozat első állomása. Az első próbánk a szellemi vetélkedő volt.

Mielőtt azonban, megkezdtük a kihívás teljesítését, pótoltuk az atlétika versenyeken elégetett kalóriákat egy ebéd keretében, ahol pizza volt a gyermekek legnagyobb örömére a menü. Természetesen a hidratációról sem felejtkeztünk meg.
Az ebédet követően meghallgathattuk Vereczkei Zsolt paralimpikon élménybeszámolóját és tanácsait, amelyek azt hiszem minden jelenlévőt építettek életminőségétől függetlenül. A gyermekeink izgalommal forgatták és nézegették az olimpiai medálokat, melyeket Zsolt hozott Bajáról magával.

Az élménybeszámolót követően elindult a játék, ahol a gyerekeknek egy tesztlapot kellet kitölteniük, mely szorosan kötődött az olimpiák történetéhez. Volt itt minden, labirintus, kabala figurák évszámok,nevek… A felkészítők segíthettek és támpontot adtak a Dr. Kovács Pál Könyvtár Olimpia történeti kiállításának relikviái is.
Az első próbát sikeresen teljesítette mindenki, így felragasztottuk a névre szóló rajtszámokra az első matricáinkat, folytatás november 23.-án a második próbával a Püspök erdei túrával.
Lehet még csatlakozni! 🙂

Részletek: www.5porobaoljeles.hu honlapon


Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Diákolimpia
Őszi Forduló

Az atlétikai küzdelmeket követően a csapat sportokkal folytatódtak a diákolimpiai küzdelmeink, a labdarúgásé volt a főszerep a Barátság Parkban.
Három csapat érkezett meg kedd délelőtti megnyitóra, majd az azt követő megmérettetésre. Soproniak, csornaiak és a házigazda győriek sorakoztak fel a 1o órakor kezdődő megnyitóra.
Minden csapat játszott mindenkivel a műfüves pályán.
Az első mérkőzésen a Radósok mérték össze tudásukat az Aranyosokkal, kiegyenlített erők küzdelmét láthattuk, remek egyéni megmozdulásokkal tarkítva, de gól nem született, így 0:0 döntetlennel zárult a találkozó.
A második mérkőzésen a Kozmutza tanulói mérkőztek a csornaiakkal, a duplázásuk ellenére csorna csapata volt a meggyőzőbb, az ő akaratuk érvényesült, így megérdemelten nyerték a találkozót 3:0 -ra.
Az utolsó mérkőzésen a házigazdák játszottak a soproniakkal, a végeredmény 2:0 -val zárult, így az őszi forduló bajnoka Csorna lett.
Gratulálunk! Visszavágó tavasszal 🙂

Novemberben szabadidősporttal folytatjuk a Bárcziban rendezzük meg a hagyományos váltó és sorversenyeinket, és a legkisebbek is megkezdik a versenyzést a terematlétika küzdelmei keretében.


Pódiumbeszélgetés, a mozgássérültek sportolási lehetőségeiről.

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér biztosított teret egy pódium beszélgetés keretében, hogy a jelenlévők megismerkedhessenek a mozgássérültek sportolási lehetőségeivel és mindennapi életük kihívásaival.

A közel 80 fős hallgatóság érdeklődve hallgatta, Gönczöl tanár urat és beszélgető partnereit Pécsi Gertrúdot és Benei Lászlót a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének elnökségi tagjait. A közel egyórás beszélgetés reálisan világította meg az érintettek örömeit-bánatát, valamint feltárták saját életútjuk pozitívumait és negatívumait egyaránt. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy Győr lehetőségei az akadálymentesítés és sportolás szempontjából az átlag felettiek, azonban a tömegközlekedés nyújtotta lehetőségeken az országos szinthez hasonlóan van mit javítani. A beszélgetés végeztével bemutatkozott az újonnan alakult EMBERsÉG.DSE is, akik szeretnének integráló szerepet betölteni a megyei civil egyesületei között, annak érdekében, hogy minél több akadályozott fiatal sportolhasson versenyszerűen/ diákolimpiai versenyrendszerben, és/vagy szabadidejében.


Új néven, régi célokkal

„ A korábban a Fogyatékossággal Élők Győr-Moson-Sopron megyei Sportszövetsége néven futó szervezet átalakult, s a jövőben az Emberség DSE veszi át a fogyatékosok, valamint a tanulásban akadályozottak szabadidő- és versenysportjának szervezését, irányítását.
A Fodisz (Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége) alá tartozó megyei szervezet vezetője továbbra is dr. Gönczöl László, titkára pedig Kertész Tamás győri pedagógus.
Az idén ősszel több versenyt is szerveznek, így a szabadidős tevékenységként a győri Bárczi-iskolában négycsapatos ügyességi verseny lesz, míg az Apáczai kara ad otthont a Mikulás-kupának, a versenysportban pedig atlétikában, labdarúgásban és terematlétikában versenyezhetnek majd a tanakos (tanulásban akadályozott) diákok.
Tavasszal hagyományosan megrendezik a foci- és atlétikai, a soproni mezei futóversenyt, valamint a Kapkodd a lábad váltó- és sorversenyt.
A cél, hogy minél több iskolát bevonjanak, jelenleg a győri Radó- és Bárczi-, a mosonmagyaróvári Éltes-, a soproni Kozmutza- és a Doborján-, továbbá a csornai Arany-iskola vesz részt a rendezvényeken.” (Kisalföld; by Szabó Gábor)

Back To Top