skip to Main Content
+36 30 222 64 72 emberseg.dse@gmail.com
Sporttal és Művészettel Emlékeztünk Szabó Szonjára Tatán

Sporttal és művészettel emlékeztünk Szabó Szonjára Tatán

Június 12-én ismét a sporton és a művészeten keresztül emlékeztek Szabó Szonjára Tatán, a III. Szabó Szonja Para Boccia Emlékversenyen és ParaKépzőművészeti Biennálén.

A rendezvényt a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata és a Humanitas SE szervezte meg a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban. A megnyitón Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke elmondta: a koronavírus miatt sajnos az utóbbi időszakban nagyon sok programjuk elmaradt, s a tatai rendezvénnyel reményeik szerint egy egészen új, aktív időszak kezdődik el a szövetség életében. Az ügyvezető elnök kiemelte: – Szeretnék, ha a jövőben a paraképzőművészeti biennálé vándorkiállítássá válna, és országszerte sokakhoz eljutna majd.

A duális esemény célja ebben az esztendőben is az volt, hogy a sport és a művészet minden különbséget áthidaló szerepét és erejét hirdesse. A délelőtti Szabó Szonja Para Boccia Emlékverseny egy integrált, a sportágat népszerűsítő esemény volt, amelyre nem csak a boccia-t már gyakorló sportolókat és csapatokat várták a szervezők, hanem mindenkit, akit érdekelt ez a sportág. Purgel Zoltán alpolgármester elmondta: – Az idei emlékversenyt tudatosan jóval közvetlenebb, szabadabb stílusban szervezték meg, hiszen a pandémiás időszak bezártsága után azt szerették volna, hogy ne a szabályok, hanem inkább a játék öröme, a jó hangulat és a közösségi együttlét legyenek a fókuszban. Ezért, a boccia-t már régóta gyakorlók mellett teljesen kezdők is beálltak a csapatokba, melyeknek összetételét véletlenszerűen sorsolták ki.

Az esemény további képei és információ az alábbi linken érhetőek el:

https://fodisz.hu/hirek/Sporttal_es_muveszettel_emlekeztunk_Szabo_Szonjara.html

Back To Top